TR EN
X
Şimdi Siz de Dünyasından Haberdar Olun!...
Birbirinden eğlenceli ve lezzetli haberler almak istemezmiydiniz...! Değerli müşterilerimize ait e-bilgilendirme sistemine kaydolun sizde bu ayrıcalığı yaşayın..!
Newslatter
backyard
  • Backyard Sarnıç ve Backyard Bistro kış sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Spor yapan ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği Backyard Sarnıç’ın menüsünde, sadece organik malzemelerle hazırlanan hafif ve lezzetli seçeneklerin yanı sıra, günlük ev yemekleri de yer alıyor. Saat 8:30 itibariyle kahvaltı ile başlayan servis Backyard Sarnıç’ta 22:00’ye kadar devam ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise Backyard Sarnıç 19:00’a kadar servis veriyor. Hafta içi öğlen yemeği, hafta sonu 08:30 itibariyle brunch servisiyle güne başlayan ve mutfağı 23:00’e kadar açık olan Backyard Bistro ise, sadece mevsimsel ve organik malzemelerle hazırlanan, gurme dokunuşların sokak lezzetlerine gönderme yaptığı menüsüyle dikkat çekiyor. Culinary Institute of America’da eğitim gördükten sonra, Amerika’da geçirdiği vakit süresince gastronomi dünyasında tanınmış isimlerle çalışarak deneyim kazanan mutfak şefi Beril Şanal, Backyard Bistro’nun; yemeği, mimarisi ve rustik tasarımıyla, misafirlerine içeri girdikleri andan itibaren özel ve gastronomik bir deneyim sağlama anlayışına uygun bir menü yaratmış. Menüde yer alan küçük tatlardan Crostini Rezene, rezene sapının sarımsak, kurutulmuş zeytin ve portakal likörüyle tatlandırılmasıyla hazırlanıp ricotta peyniri sürülmüş ekşi maya ekmeği üzerinde servis ediliyor. Yine küçük tabakların yer aldığı atıştırmalık lezzetler arasında yer alan Dana İlik, bal ve kırmızı şarapla çektirilmiş soğan marmeladı ve ançüezli maydanoz ile servis ediliyor. Zeytinyağında poşelenmiş somon ve kızartılmış kapari çiçekleri ile servis edilen Izgara Marul da iddialı ve farklı minik lezzetler arasında. Ana yemeklerin en beğenilenlerinden Fırın Köfte, taze domates, manda yoğurdu ve tereyağlı ekşi maya ekmeğinin biraraya gelmesiyle ev yemeklerini andırıyor. Özellikle organik tavuk ve ördek yemekleriyle öne çıkan menüde, balkabağı kreması ve brüksel lahanası üzerinde servis edilen Yarım Piliç, patates gnocchi ve yer elması ile servis edilen Ördek Confit, ekşi maya panzanella ile servis edilen Bütün Piliç, sadece mevsimsel malzemeler kullanan Backyard Bistro’nun imza yemeklerinden. Tarihi Fransız Yetimhanesi‘nin bir parçası olan Bebeköy bahçesindeki Backyard Sarnıç ve Backyard Bistro, Nupeople grubunun üyesidir.